Lånemäklaren
InformationLåna utan UC - Allt du behöver veta
Upplysningscentralen

Låna utan UC - Allt du behöver veta

En fråga som vi på Lånemäklaren ofta får, är om det är möjligt att låna utan UC.

Publicerat: 13. aug. 2019

Det våra kunder då i själva verket undrar, är om det är möjligt att låna pengar utan en så kallad kreditupplysning. UC är nämligen en förkortning av Upplysningscentralen, Sveriges ledande företag inom affärs- och kreditupplysning.

Svaret på frågan är att en låneansökan inte kan beviljas utan att en kreditupplysning först görs. Bankerna vill nämligen ha bästa möjliga beslutsunderlag innan de bestämmer sig för att betala ut lånet. Detta bör ses som en extra säkerhet, inte för banken, utan främst för dig som låntagare. Ingen vill hamna i en situation där man inte lyckas betala tillbaks ett lån.

Fördelen med att ansöka om ett lån hos Lånemäklaren, är att endast en kreditupplysning görs. Den här kreditupplysningen kommer sedan fungera som beslutsunderlag för alla banker som vi samarbetar med. Det innebär vidare att din kreditvärdighet inte kommer försämras, en risk som är överhängande om du skickar in flera enskilda låneansökningar till många olika banker.

Ansök om ett lån hos Lånemäklaren om du bekymrar dig för kreditupplysningar och UC. Då är du garanterad att ansökningsprocessen går så anonymt och smärtfritt som möjligt, dessutom säkerställer du att din kreditvärdighet blir intakt. Sist men inte minst kommer du även få den lägsta möjliga räntan på lånet eftersom vi förmedlar erbjudandet med lägst kostnader till dig.

Hur mycket vill du låna?

Lånebelopp:200 000 kr
200000
Återbetalningsperiod:8 år
8
Månadskostnad:
från 3 032 kr *

* Ränteexempel: Uppläggningsavgift och aviavgift: 530 kr.
Lån 200 000 kr med 9,90% nom. ränta över 8 år
ger en effektiv ränta på 10,40%. Totalt 291 098 kr.

Räntan sätts individuellt.