Nyttiga artiklar om lån, finans och ekonomi

Vi på Lånemäklaren vill att våra besökare ska göra smarta ekonomiska val. Här på sidan finns det därför utförliga artiklar som hjälper dig på vägen mot en bättre ekonomisk vardag.

Lån, räntor och villkorEkonomi och finans
Lån utan UCVad är en kreditupplysning?
BillånSå lång tid tar det att spara till miljonen
Få lägst ränta på lånenSpara till kontantinsatsen
LäsvärtEkonomitips
SMS-lån hos Lånemäklaren, inte det du tror!Såhär prutar du på bolånet och räntan

 

STK Finans AB – Ansökningsvillkor

Genom att skicka in en ansökan om privatlån utan säkerhet hos Lånemäklaren.se (drivs av STK Finans AB) accepterar du följande regler och villkor:

§ 1 Lagring och användning av personupplysningar
Alla som ansöker om privatlån hos STK Finans AB registreras med sin personliga information i vår kunddatabas. Detta gäller alla låneansökningar som skickas in via internet, telefon, fax eller på andra sätt. Den personliga informationen, exempelvis personnummer, är nödvändig för att hämta låneerbjudanden från långivare som vi samarbetar med. STK Finans AB baserar inga beslut på informationen som tas emot, detta är upp till långivarna som vi samarbetar med. STK Finans AB efterfrågar inga kreditupplysningar, men samtycker till att långivarna som vi samarbetar med efterfrågar detta.

STK Finans AB förbehåller sig rätten att använda personlig information som samlas in i kunddatabasen för att analysera och förbättra företagets produkter eller tjänster.

Genom att skicka in din låneansökan till STK Finans AB, samtycker du till att dina personupplysningar används av långivare vi samarbetar med för att hämta in kreditupplysningar. Du samtycker också till att din personliga information blir lagrad i vår kunddatabas som bland annat används till marknadsföring av nya produkter och tjänster.

§ 2 Samtycke/Godkännande till kreditkontroll
Genom att skicka in en ansökan om privatlån utan säkerhet hos Lånemäklaren.se samtycker du till att bankerna vi samarbetar med kan skicka elektroniska kreditupplysningskopior via mail eller SMS. Du förstår att kreditupplysningarna samlas in av bankerna vi samarbetar med och inte av STK Finans AB. Du godkänner att personlig information i din ansökan, inklusive kreditinformation, skickas via internet till banker som STK Finans AB samarbetar med. Genom att skicka in en ansökan om privatlån utan säkerhet hos Lånemäklaren.se ger du STK Finans AB fullmakt att göra en kreditkontroll och inhämta ytterligare nödvändig information från banker och andra låneinstitutioner.

§ 3 Ansvarsbegränsning
STK Finans AB eller våra samarbetspartners är inte under några omständigheter ansvariga för förlust eller skada som orsakats av det osäkrade lånet som tagits emot. Det är din egen uppgift att försäkra dig om att din ekonomi klarar av att betala av lånet och att ansöka om ett lån är ett beslut du själv måste ta. Vi uppmuntrar till en måttlig hållning.

STK Finans AB är inte ansvarig för förlust eller skada som orsakas av krig, svensk eller utländsk lagstiftning, strejk eller andra liknande situationer. Detta gäller även om STK Finans AB skulle utsättas för liknande situationer.

§ 4 Tvist / Konflikt
En eventuell tvist försöks i första hand lösas i godo. Om detta inte är möjligt kommer medling hos Stockholms Handelskammare ske och i sista hand ett skiljedomsförfarande hos Stockholms Tingsrätt.